top of page
IMG_4239.jpeg

lårdalstigen I TELEMARK
22.-23. JULI 2023

Spektakulær tur over Telemarkskanalen!

Om turen

Den innerste delen av Telemarkskanalen er omkranset av bratte og ville fjell. På Lårdalstigen går vi oppe på fjellkanten store deler av turen, nesten 800 meter over kanalen. Det er en spektakulær, men også krevende dagstur på ca. 14km og ca. 7 timer pluss pause.


Lørdag kl. 17:00 møtes vi på Lårdalstigen parkeringen på Eidsborgberget ovenfor Dalen. Det er kort vei (ca. 200m) inn til Rue, hvor det blir camp. Ta med turkjøkken til felles matlaging. Vi overnatter fortrinnsvis i telt, da det er få hengekøyeplasser.


Søndag morgen etter frokost legger vi igjen utstyr i bilene, og tar med oss en dagstursekk på Lårdalstigen. Det er vanligvis lite vann underveis, så ta med det drikke du trenger for dagen. Vi begynner dagsturen kl. 08:45.
 

Lårdalstigen byr på flott utsikt, spesiell geologi og fin flora. Underveis kan vi se Bandaksfjorden gjennom Møyskrivet samt sagnfigurene Risen og Gygri på kanten av fjellet. Vi velger ut en av mange fine plasser, hvor vi tar lunsjpause. Det er flere opp- og nedstigninger, før vi tar den siste lange nedstigningen til Lårdal.

Vel fremme vi Lårdal møter en kjentmann oss og forteller litt om lokalområdet. Det er mulig å kjøpe mat og drikke ved brygga.
 

Vi tar oss retur til Dalen med M/S Henrik Ibsen kl. 17:00 eller evt. annen transport, avhengig av hvor stor pågangen på kanalbåtene er ved påmeldingsfristen.


Tilbake på Lårdalstigen parkeringen sir vi takk for turen!

 

Turstart
Oppmøte ved Lårdalstigen parkeringen på Eidsborgberget ovenfor Dalen.

Turslutt

Vi avslutter kl. 18:00 ved Lårdalstigen parkeringen.

 

Nivå

Turen er merket som ekstra krevende, og passer for deg som er i god form. Det er en del opp- og nedstigninger samt røtter og stein i løypa, så det er viktig med gode sko. Ta evt. med staver til den bratte nedstigningen mot Lårdal.

 

Pakkeliste

Ta med vann til både ankomstkvelden og turdagen. Pakkeliste for en sommertur finner du  her

 

Pris
Turen koster kr 1500,- per deltaker.

 

Turen inkluderer:

  • lokalkjent turleder

  • ankomstmiddag

  • transport fra Lårdal til Dalen

  • transport fra Dalen til Lårdalstigen parkeringen

 

Turen inkluderer ikke:

  • drikke og øvrig måltider

  • turkjøkken og øvrig utstyr

  • transport til og fra oppmøtested

 

Vilkår

Når du påmelder deg turen, aksepterer du samtidig generelle vilkår for Utetid turer og kurs.

 

Påmelding

Følgende informasjon er nødvendig ved påmelding:

o   Navn

o   Adresse

o   Telefonnummer

o   E-post

o   Evt. spesialkost/allergier

 

 

Adkomst

Med bil tar du E134 mot Seljord og venstre på FV45/Eidsborgvegen mot Høydalsmoen. Følg veien inn til Eidsborg, og om lag 1km etter er det skiltet mot og avkjøring til venstre mot Lårdalstigen parkeringen.

 

Det er utfordrende å ta seg med kollektivtransport til/fra turstart. Anbefaler å bli med på Gygrestolen turen først, og sitte på videre til Lårdalstigen og etterpå Ski eller Oslo. Les evt. mere på www.ute-tid.no/om-gygrestolen-tur.no.

IMG_4227.jpeg
IMG_4628.jpeg
IMG_3466.jpeg
bottom of page