top of page
IMG_3166.jpeg

GYGRESTOLEN I TELEMARK
21.-22. JULI 2023

Opplev panoramautsikten!

Om turen

Bli med opp den lange motbakken til den flotte fjellformasjonen Gygrestolen, hvor det er panoramautsikt over Telemark.


Ifølge sagnet var det her på fjellet Gygra satt, da hun i sinne over kristendommen kastet store steinblokker etter kirka. Sagnet sier også at en dag skal stolen rase ut i Uvdalstjønna, og da er det slutt på verden.


Vi tar sjansen på at Gygrefjellet står litt til, og møtes fredag ettermiddag på parkeringen. Rolig tempo oppover ca. 3.5km og 365m i det klassiske terrenget med frodig skog, en del stein og røtter i løypa samt svaberg. Når vi kommer til Svarttjønn har vi tatt den verste delen av stigningen. Her tar vi en pause og besøker en hule i to etasjer. Vi tar siste stigningen opp gjennom skogen og over svabergene før vi kommer opp på platået, hvor vakre Venetjønn plutselig dukker opp. Dette er en fin stor kulp, hvor man kan bade. Vi camper her eller på toppen av Gygrefjellet, avhengig av hvor mye folk det er på dagen. Det blir uansett mulighet for bading i Venetjønn for de som har lyst samt påfyll av vann til kvelden og morgenen.

På toppen nyter vi utsikten til de to kjempeblokkene, steinura og resten av Telemark landskapet mens spiser middagen vår. Solnedgangen er utrolig vakker fra toppen. Overnatting i hengekøye eller på bakken, da det er få teltplasser i området.


Fredag morgen tar vi en rolig start og nyter frokosten, og de som har lyst kan ta et morgenbad. Når vi har pakket ned camp tar vi lokal sti fra toppen og plukker opp blåmerket sti, som tar oss ned og rundt Gygrestolen. Det er noe bratt nedover, og bruker du vanligvis staver for å spare knærne kan det være lurt å ta de med. Når vi kommer lenger ned tusler vi gjennom gammel vakker skog og et lite stykke på grusbilvei. Hjemturen er på ca. 3,5km.


Vel tilbake på parkeringen sir vi takk for turen!

 

De som evt. fortsetter Telemark opplegget med Lårdalstigen kan slå følge til Dalen for avslapping og kanskje en liten tur på sparket før felles oppmøte senere på dagen. Les evt. mere på www.ute-tid.no/om-laardalstigen-tur.no.

Turstart
Oppmøte ved Gygrestolen parkering kl. 15:00.

 

Turslutt

Vi avslutter senest kl. 13:00 ved Gygrestolen parkering.

 

Nivå

Turen er middels krevende og passer for alle i normal bra form. Det er en del røtter og stein i løypa, så det er viktig med gode sko. 

 

Pakkeliste

Det er kjekt å ha så lett en sekk som mulig opp den lange motbakken. Ta med 1-2 Nalgene flasker slik at du kan fylle på med vann ved Venetjønn og koke før bruk. Pakkeliste for overnattingsturer på sommeren finner du her

 

Pris
Turen koster kr 1000,- per deltaker.

 

Turen inkluderer:

  • lokalkjent turleder

 

Turen inkluderer ikke:

  • drikke og måltider

  • utstyr

  • transport til og fra oppmøtested

 

Vilkår

Når du påmelder deg turen, aksepterer du samtidig generelle vilkår for Utetid turer og kurs.

 

Påmelding

Følgende informasjon er nødvendig ved påmelding:

o   Navn

o   Adresse

o   Telefonnummer

o   E-post

 

 

 

Adkomst

Med bil fra østsiden er det E6 mot Drammen samt E134 videre mot Kongsberg, Notodden og Bø. Herfra følges RV359 mot Lunde, og etter ca. 4 km er det høyre mot Tveiten. Følg veien og hold til venstre etter ca. 6km, når veien skiller seg (ikke høyre opp Dagstjønnvegen). Det er gratis parkering og skiltet ved Gygrestolen parkeringen. 

 

Med kollektivtransport er det mulig å ta seg med f.eks. Oslo-Stavanger toget som stopper på Bø stasjon. Ta kontakt for å høre om muligheten for samkjøring til/fra stasjonen.

IMG_3185.jpeg
IMG_3211.jpeg
IMG_3100.jpeg
bottom of page