top of page
F5388B2F-189F-436C-872D-3BEA55E71083_edited.jpg

rendalen
fiske og fjelltur 
20.-23. juni 2023

Har du lyst på den lokale storørreten, og en topptur på Sølen?

Om turen

Bli med å jakte storørreten i elv og innsjø i frodige Rendalen, og nyt panoramautsikten fra toppen av Sølen fjellmassivet på en og samme tur.

Vi fisker langs Mistraelven, en av Norges beste fiskeelver og Fridtjof Nansens favoritt elv for ørretfiske. Mistra har sine kilder vest for Sølen fjellmassivet og utløp i Storsjøen ved Åkrestrømmen. Elven er variert med både stille vann, høler/kulper og stryk. Det blir også fiske i Storsjøen fra land. Tidlig på sommeren tar storørreten seg herfra og opp elva. Største dokumenterte ørretfangsten i Mistra er fra 1935 og på hele 9.8kg! Det er også mulig å fiske f.eks. sik, harr og gjedde.

Vi bor på enkle hytter på Grønholmen, hvor to mindre elver løper sammen og tar seg videre ut i Mistra.

 

Vi møtes på hyttene på tirsdagen kl. 17:00 for en felles ankomstmiddag. På kvelden fisker vi oss opp langs Mistra.

På onsdagen blir det en liten kjøretur for å morgenfiske lenger oppe i Mistra i stille vann og fine kulper. Vi tar en god pause midt på dagen, hvor fisken er lite aktiv. Sist på dagen tar vi oss ned til Åkrestrømmen, hvor vi skal besøke May og Freds fiske- og fritidsbutikk. Her skal vi høre litt om ørretfiske, og vi får deres beste tips til utstyr. Vi avslutter med kveldsfiske fra land i Storsjøen, før vi tar oss tilbake på hyttene.

 

På torsdagen starter vi tidlig med en topptur på Sølen fjellmassivet (1755moh). Dette er en relativt krevende dagstur på ca. 2mil/10timer. Vi har med oss en sekk med det vi trenger i løpet av dagen. Vi kjører tidlig til Grøndalen og på bomvei (VIPPS betaling kr 50,-) til turstart ved Gravåsen. Herfra er det sti og lett fjellterreng inn til Sandbu, og vi fortsetter innover til stiskillet ved Halvorsbekken, hvor man kan gå inn mot Sølenskaret både med og mot klokka. Fremme ved Sølenskaret og Skardstjønna (1250moh) tar vi en god pause før den første bratte stigningen med en god del stein. Når vi endelig når toppen etter enda en stigning og kjenner det godt i beina, blir vi belønnet med panoramautsikt langt inn i Sverige i Øst og til Rondane i Vest. Vi går tilbake ned til Skardstjønna, og velger den andre veien tilbake til parkeringen. Vel tilbake på hyttene er det mulighet for kveldsfiske langs Mistra.

 

På siste dagen er det valgfritt fiske langs Mistra, der hvor du likte deg best. Vi avslutter turen kl.12:00 med egen lunsj, og er klare for avreise senest kl. 13:00.

 

Anbefaler en tur på Fiskefestivalen i Åkrestrømmen, hvor det er aktiviteter fra og med fredagen og ut helgen. Se mere i Facebook gruppen Fiskefesten eller på www.fiskefesten.no.

 

Turstart
Oppmøte ved Grønholmhyttene i Rendalen kl. 17:00.

 

Turslutt

Vi avslutter senest kl. 13:00 ved Grønholmhyttene i Rendalen.

 

Ni

Fisketerrenget passer for alle i normal form, det er stort sett stier eller dyretråkk langs Mistra. Du må være i bra form til fjellturen, som er gradert krevende siden den er lang og det er bratte steinede stigninger mot toppen.

 

Pakkeliste

Pakkeliste for turen finner du her

 

Pris
Turen koster kr 2500,- per deltaker.

 

Turen inkluderer:

  • lokalkjent turleder

  • ankomstmiddag

  • overnatting på hytte

 

Turen inkluderer ikke:

  • drikke og øvrig måltider

  • utstyr og fiskekort (Mistra og Storsjøen)

  • transport til og fra oppmøtested og øvrig plasser på turen

 

Vilkår

Når du påmelder deg turen, aksepterer du samtidig generelle vilkår for Utetid turer og kurs.

 

Påmelding

Følgende informasjon er nødvendig ved påmelding:

o   Navn

o   Adresse

o   Telefonnummer

o   E-post

o   Evt. spesialkost/allergier

 

 

Adkomst

Med bil sør fra tar du E6 mot Elverum og RV3 videre til Rena. Her følger du FV215 langs østsiden av Storsjøen, frem til krysset i Åkrestrømmen. Her tar du høyre mot Engerdal på FV217, Engerdalsveien. Fortsett ca. 17km/20min og ta av venstre i Jotveien, hvor det står Misterkjølen Veiforening. Bomvei (VIPPS betaling kr 50,-) ca. 2km inn til Grønholmhyttene, som er på venstre hånd rett etter brua over elva. 

 

Med kollektivtransport er det mulig å ta seg til Koppang og Åkrestrømmen, men man er da avhengig av samkjøring for å komme frem til hyttene.

D3BCE834-1F9F-4C9C-BC0E-CEB6191CBE0F.jpeg
710922C5-E226-49D9-ACCD-9CDD73030A22.jpeg
F0E925C0-5770-4509-99B2-809191D36936_1_201_a.jpeg
bottom of page