top of page
A5180B13-3E5F-48AA-B0C5-68D6F15BCDB8.jpeg

femundsmarka
telttur med fiske 
3.-6. august 2023

Vil du bli med i den ville nasjonalparken og fiskeeldorado?

Om turen

Telttur med fiske i den spennende og ville nasjonalparken Femundsmarka. Vi går mest mulig på lokale stier og dyretråkk. Det blir basecamp ved Øvre Roasten, hvorfra det er kort vei til fiskeeldorado. Vi kan fiske etter ørret, røye og harr samt gjedde og abbor på turen. 

Første dagen møtes vi i Elgå og tar båten til Røa kl. 12:30. Vi går lokale stier og dyretråkk på sørsiden av vassdraget frem til vi plukker opp DNT stien mot Røvoltjønnan. Her blir det en god pause med en matbit samt fiske i området. Lokal sti tar oss videre til basecamp rett ved Øvre Roasten, hvor det er skog, hvit sandstrand samt myrområder med mulighet for multer. Vi setter opp camp og spiser middag. Det er mulig å ta et forfriskende bad eller kveldsfiske langs innsjøen. Denne dagen går vi turens lengste etappe på totalt 12km.

Fredag pakker vi en dagstursekk og drar mot fiskeeldorado på lokale stier og dyretråkk. Vi fisker i frodige innsjøer, smale tarmer, bekker og elveutløp. Dette er et veldig trivelig område, også til vår lunsjpause. Tilbake i basecamp spiser vi middag, forhåpentlig nystekt fisk med multer til dessert. Det er mulig å kveldsfiske langs innsjøen. Dagens etappe kan bli opp mot en mil, litt avhengig av hvor vi fisker.

Lørdag er det dags å pakke ned basecamp. Vi drar tilbake til Røvoltjønnan for et siste fiske på turen, samt lunsj i området. Siste camp er ikke langt unna og ligger koselig til i skogen ved et lite tjern. Dagens etappe blir på totalt 8km.

 

Søndag pakker vi ned camp for siste gangen, og går kort vei til Haugen hvor båten tar oss tilbake til Elgå kl. 10:15. Vi ankommer i Elgå kl. 11:45 og avslutter turen ved Femund Lodge, hvor vi startet. Her er det mulig å spise lunsj og ta en titt i Lars Monsen sin butikk før turen går hjemover.

 

Turstart
Oppmøte ved Femund Lodge i Elgå kl. 12:00.

 

Turslutt

Takk for turen ved Femund Lodge i Elgå kl. 12:00.

 

Nivå

Turen er gradert middels/krevende. Det er korte og middels lange etapper med basecamp, men du må kunne bære full sekk på turen. Det er generelt steinede i Femundsmarka og på deler av våre etapper.

 

Pakkeliste

Pakkeliste for turen finner du her

 

Pris
Turen koster kr 2800,- per deltaker.

 

Turen inkluderer:

  • lokalkjent turleder

  • båt tur/retur Elgå

 

Turen inkluderer ikke:

  • mat og drikke

  • utstyr

  • fiskekort til Femundsmarka nasjonalpark (www.inatur.no)

  • transport til og fra oppmøtested

 

Vilkår

Når du påmelder deg turen, aksepterer du samtidig generelle vilkår for Utetid turer og kurs.

 

Påmelding

Følgende informasjon er nødvendig ved påmelding:

o   Navn

o   Adresse

o   Telefonnummer

o   E-post

 

 

 

Adkomst

Med bil kjører du til Elverum, Trysil og Drevsjø. Fortsett ca. 5 km mot Røros, ta av mot Sorken/Elgå og kjør helt til Elgå. Det er skiltet til en langtidsparkering (25kr/døgn) på høyre hånd rett før Femund Lodge.

 

Reiser du med kollektiv transport, må du planlegge med en ekstra overnatting i Trysil eller Drevsjø.

IMG_9468.jpeg
IMG_9393.jpeg
IMG_2053.jpeg
bottom of page